- Verdeel de broccoli in roosjes en was ze. Snijd de steel van de broccoli in dunne plakjes.
- Maak de wortel schoon en snijd in smalle halve plakjes.
- Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook.
- Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een flinke scheut olie toe en bak de tahoeblokjes krokant (ca. 5 minuten). Giet de olie af en bewaar de tahoeblokjes.
- Zet de wok terug op het vuur, voeg een scheutje olie toe en roerbak de broccoli en de wortel ca. 8 minuten. Voeg de kruidenpasta en de kokosmelk toe en laat het gerecht 3 minuten pruttelen. Schep er op het laatst de tahoeblokjes door en warm even mee.
- Voeg de mie toe aan het kokende water en kook de mie in ca. 4 minuten gaar. Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
- Schep de gewokte tahoe curry en de mie in diepe borden of kommen. Op tafel: Zet Seroendeng, Ketjap en/of Sojasaus, Sambal en Kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen. Lekker anders kan ook: Vervang voor een iets pittigere curry de groene kruidenpasta door rode kruidenpasta. Vervang de wortel door 1 rode of groene paprika in reepjes. Bestrooi het gerecht met fijngehakte selderij of koriander. Bevat per portie: 640 kilocalorieën / eiwit 25 g / vet 34 g / koolhydraten 60 g Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen. "},"recipeYield":"4 "}