1/4 blok santen 200 g tempé 2 el ketjap manis 1 ui 1 el olie 1 teentje knoflook 1 tl sambal brandal 1/2 theelepel laos 2 el bruine basterdsuiker zout 1 1/2 eetlepel bakgember 1/2 zakje diepvries kokossliertjes+ + Klapper- of kokossliertjes zijn te koop in Indische toko’s. In kom met ¼ l kokend water santen oplossen. Tempé in dobbelsteentjes snijden. In kom ketjap schenken. Tempé erdoor scheppen. ± 10 min. laten intrekken. Intussen ui pellen en fijnsnipperen. In pan olie verhitten. Ui ± 2 min. zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Erdoor roeren: tempé, sambal, laos en basterdsuiker. Nog ± 3 min. bakken. Santen toevoegen. Zonder deksel op pan op matig vuur tot helft laten inkoken. Op smaak brengen met zout. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Tempé onder af en toe roeren in ± 10 min. verwarmen. Als saus te dik is, eventueel beetje water toevoegen. Gember erdoor roeren. Nog ± 1 min. verwarmen. Garneren met klappersliertjes. Lekker met lintmacaroni en andijvie. voedingswaarde : 490 kcal p.p.