Tempé in gember-kokossaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1/4 blok santen 200 g tempé 2 el ketjap manis 1 ui 1 el olie 1 teentje knoflook 1 tl sambal brandal 1/2 theelepel laos 2 el bruine basterdsuiker zout 1 1/2 eetlepel bakgember 1/2 zakje diepvries kokossliertjes+ + Klapper- of kokossliertjes zijn te koop in Indische toko’s. In kom met ¼ l kokend water santen oplossen. Tempé in dobbelsteentjes snijden. In kom ketjap schenken. Tempé erdoor scheppen. ± 10 min. laten intrekken. Intussen ui pellen en fijnsnipperen. In pan olie verhitten. Ui ± 2 min. zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Erdoor roeren: tempé, sambal, laos en basterdsuiker. Nog ± 3 min. bakken. Santen toevoegen. Zonder deksel op pan op matig vuur tot helft laten inkoken. Op smaak brengen met zout. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Tempé onder af en toe roeren in ± 10 min. verwarmen. Als saus te dik is, eventueel beetje water toevoegen. Gember erdoor roeren. Nog ± 1 min. verwarmen. Garneren met klappersliertjes. Lekker met lintmacaroni en andijvie. voedingswaarde : 490 kcal p.p.

Tempé in gember-kokossaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Hanna's kerriesaté
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissticks met tomaten-kokossaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in kokossaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise roerbakschotel met sappige kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Preigratin met gerookte tempé
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokos-tempé met eiermie
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde tempé uit de wok
30 min-
Bekijk recept
Kering Tempe
Langer dan 1 uur - Bijgerecht
Bekijk recept