Gestoofd groen kooltje

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 groene kool van circa 800 g 1 ui 1 kleine stengel bleekselderij 1 teentje knoflook 1 olijfolie 1 blikje gepelde tomaten 1 witte wijnazijn 1 laurierblad 1 bouillonblokje 1 zout 1 peper Maak de kool schoon en verwijder de lelijke en harde buitenste bladeren. Snijd de kool in repen van één vinger breed en zet ze 30 minuten in koud water. Maak intussen een mengsel van zeer fijngehakte ui, selderij en knoflook en doe dit in een magnetronschaal met hoge rand. Doe er l eetlepel olie bij en fruit het mengsel 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer het mengsel halverwege de bereidingstijd door. Doe nu de uitgelekte kool erbij, samen met de gepelde tomaten, 3 eetlepels azijn, het laurierblad en het verbrokkelde bouillonblokje. Roer het mengsel door, zet het deksel op de schaal en plaats deze 12 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer de kool twee of drie keer door tijdens de bereiding. Als zich veel kookvocht vormt, neem dan het deksel van de schaal. Bestrooi het gerecht tot slot met zout en peper en laat het nog 4 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan, alvorens het te serveren.

Gestoofd groen kooltje is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Romige Pasta
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kruidige Stoofpot
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolwarmoes
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vlaamse Stoofpot
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoofd rundvlees in kokosmelk
2u55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn in zoete witte wijn
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn
2u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofd konijn met wortelen en rozijnen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept