1 groene kool van circa 800 g 1 ui 1 kleine stengel bleekselderij 1 teentje knoflook 1 olijfolie 1 blikje gepelde tomaten 1 witte wijnazijn 1 laurierblad 1 bouillonblokje 1 zout 1 peper Maak de kool schoon en verwijder de lelijke en harde buitenste bladeren. Snijd de kool in repen van één vinger breed en zet ze 30 minuten in koud water. Maak intussen een mengsel van zeer fijngehakte ui, selderij en knoflook en doe dit in een magnetronschaal met hoge rand. Doe er l eetlepel olie bij en fruit het mengsel 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer het mengsel halverwege de bereidingstijd door. Doe nu de uitgelekte kool erbij, samen met de gepelde tomaten, 3 eetlepels azijn, het laurierblad en het verbrokkelde bouillonblokje. Roer het mengsel door, zet het deksel op de schaal en plaats deze 12 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer de kool twee of drie keer door tijdens de bereiding. Als zich veel kookvocht vormt, neem dan het deksel van de schaal. Bestrooi het gerecht tot slot met zout en peper en laat het nog 4 minuten in de uitgeschakelde magnetron staan, alvorens het te serveren.