Witlofstamppot in hamrolletjes

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kilo witlof, gesneden in stukken van 2 c; m 1 kilo kruimige aardappelen wat zout en peper 150 gram geraspte belegen kaas 150 gram in blokjes gesneden belegen kaas 30 gram margarine 300 gram gesneden ham Verwarm de oven voor op grillstand. Schil de aardappelen en kook deze in 20 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de witlof toe. Giet hierna de aardappelen en de witlof af, voeg de margarine toe en stamp een en ander door elkaar. Schep de kaasblokjes er doorheen en breng de stamppot op smaak met wat peper en zout. Vet nu een ovenschaal in. Leg vervolgens de plakjes ham op een werkvlak. Schep op ieder plakje wat stamppot en rol de plakjes dan op. Leg de rolletjes in de ingevette ovenschaal en strooi er de geraspte kaas over. Zet de schaal zo’n 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en het gerecht goudbruin kleurt. Heerlijk voor buiten met een glaasje wijn erbij, bijvoorbeeld een Beaujolais Villages.

Witlofstamppot in hamrolletjes is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Courgette met ham en oude kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haricots verts in rauwe ham
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde spinaziehamrolletjes
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamrolletjes met zuurkool en kaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Knapperige witlofstamppot
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofstamppot met feta
30 min-
Bekijk recept
Knapperige witlofstamppot met piccalilly
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde speklap met witlof-walnootstamppot
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept