500 g sperziebonen 1 blik of pot witte bonen (circa 400 g) 1 citroen 1 - 2 teentjes knoflook 4 eetl. olijfolie 4 eetl. fijngehakte peterselie zout versgemalen peper westher@xs4all.nl Haal de boontjes af en snijd ze schuin doormidden. Kook ze in ruim water met veel zout zonder deksel op de pan in circa 4 minuten beetgaar. Giet ze af, laat ze in koud water schrikken en laat ze uitlekken. Spoel de witte bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Rasp de schil van de citroen in een kom. Pers er 1 tot 2 eetlepels citroensap bij. Pers er de knoflook bij. Doe er de peterselie en wat zout en peper bij en schep goed om. Schep de bonen door de gremolata en laat kort rusten. Serveer warm of op kamertemperatuur. (Als het gerecht warm wordt geserveerd, worden de witte bonen in kokend water opgewarmd). Suggestie: Vervang de sperzieboontjes eens door snijbonen of haricots verts.
Sperzieboontjes Met Witte Bonen En Gremolata is een recept van De Virtuele Keuken