Bloemkool Met Olijvensaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 vleestomaat 50 g zwarte olijven zonder pit 1 eetlepel kappertjes 4 eetlepels olijfolie (versgemalen) zwarte peper 1 bloemkool zout 1/2 zakje verse basilicum (à 15 g) Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen. Halveren, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Olijven grof hakken. In kommetje olijfstukjes, tomaatblokjes, kappertjes, olijfolie en peper door elkaar mengen. Stronk van bloemkool snijden en bloemkool daarbij heel laten. Bloemkool wassen. Bloemkool in pan water met wat zout in 10 à 15 minuten gaarkoken. Basilicumblaadjes in reepjes snijden. Bloemkool uit pan nemen en laten uitlekken. Bloemkool op schaal leggen en olijvensaus over de bloemkool schenken. Basilicum erover strooien. Dit recept bevat per portie: 170 Kcal., 12 gram vet, 11 gram koolhydraten en 5 gram eiwit

Bloemkool Met Olijvensaus is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Tonijnempanada en krokante salade
Snack
Bekijk recept
Pasta met ansjovis-olijvensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roodbaarsfilet met mediterane saus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met olijvensaus
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-bloemkoolgratin met hazelnoot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolfrittata met paprika en hazelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkool met Vacherin Mont d´or
5 min Bijgerecht
Bekijk recept