2 eetlepels olijfolie 2 rode uien, in dunne partjes 2 teentjes knoflook, in plakjes 600 g panklare boerenkool 4 gedroogde tomaatjes in olie, in dunne reepjes 200 g hüttenkäse 50 g oude kaas (of grana padano), in dun; ne flinters materialen wok, hoge ovenschaal (inhoud 2 lite; r), ingevet Bereiden Oven voorverwarmen op 200 °C. In wok olie verhitten en ui met knoflook 1 min. fruiten. Boerenkool toevoegen en al omscheppend laten slinken. Tomaatjes erdoor scheppen en scheutje water toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Boerenkool overdoen in ovenschaal en hüttenkäse erover uitstrijken. Oude kaas erover strooien en schaal in oven schuiven. Gerecht in 15-20 min. goudbruin en gaar laten worden. Lekker bij gehaktballen of braadworst. Tip Deze boerenkoolschotel wordt een compleet hoofdgerecht als u de boerenkool om en om met plakjes beetgare aardappel in de ovenschaal legt. Bevat per eenpersoonsportie energie 225 kCal - eiwit 16 g vet 13 g - koolhydraten 11 g