Gekonfijte citroen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 grote, onbehandelde citroenen, goed; schoon geboend 100 g witte basterdsuiker 1 stengel vers citroengras, in de lengte geha; lveerd Snij de boven- en onderkant van de citroenen af. Snij dan elke citroen met een vlijmscherp mes in 10 plakjes. Zet ze apart. Verhit in een steelpan op laag vuur 3 dl water en de suiker en laat de suiker oplossen. Voeg het citroengras toe, zet het vuur hoger en laat het mengsel 1 - 2 min. koken. Voeg de plakjes citroen toe, roer goed en neem dan de pan van het vuur. Laat dit afkoelen. Leg de plakjes citroen in een schone pot met schroefdeksel, schenk de siroop erop en sluit de pot af. Laat het afkoelen en bewaar het tot gebruik. Bewaar de eenmaal geopende pot in de koelkast. voedingswaarde : 20 kcal per plakje
-

Gekonfijte citroen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Gemberhartjes
35 min Voorgerecht
Bekijk recept