Gele pilav met pijnboompitten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

300 g rijst 50 g blanke rozijnen 1 theelepel koenjit 1 ui 1 teentje knoflook 3 stengels citroengras 40 g boter 1 theelepel sereh 1/2 theelepel djinten 50 g pijnboompitten 2 eetlepels fijngeknipte peterselie 1 zout Doe de rijst met 1 liter koud water, de rozijnen en koenjit in een kom. Week dit circa 15 minuten. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak het citroengras schoon en snijd de stelen heel fijn. Smelt de helft van de margarine. Bak vervolgens de ui, de knoflook en de helft van het citroengras met de sereh en djinten circa drie minuten. Roer de pijnboompitten erdoor. Giet het weekwater in het onderste deel van de stoompan. Voeg de rest van het citroengras toe. Breng het aan de kook. Schep het uimengsel door de rijst. Doe de rijst in het bovenste deel van de stoompan. Hang de rijst boven het kokende water. Zorg ervoor dat er zoveel water in de pan zit dat de rijst het water net niet raakt. Leg het deksel op de pan. Stoom de rijst in ca. 25 minuten gaar. Schep de rest van de margarine en de peterselie erdoor. Breng de pilav op smaak met zout. Dit bijgerecht smaakt lekker met bijvoorbeeld lamsvlees of kip met gebakken aubergines. In plaats van pijnboompitten kun je ook (100 gram) fijngesneden groene olijven, (50 gram) fijngehakte amandelen of (50 gram) fijngesneden chorizo gebruiken. Recipe by Mistermail -

Gele pilav met pijnboompitten is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept