0,5 stuks citroen 1 bosje groene asperges 1 bekertje olijfolie 1 eetl. sesamzaadjesVoorbereiding : Rooster in een kleine koekenpan het sesamzaad in enkele druppels olie lichtbruin. Schep ze uit de pan in een kom. Snijd een stukje van de onderkant van de stelen van de asperges. Groene asperges hoeven niet geschild te worden. bereidingswijzeSmeer de asperges met een kwastje dun in met olijfolie. Leg ze op de barbecue en rooster ze ongeveer 5 minuten. Draai de asperges tijdens het roosteren regelmatig om. Leg de asperges op een schaal. Besprenkel ze met citroensap en strooi er sesamzaad over. serveertipsRol een paar asperges tegelijk in een plakje Parmaham of een andere rauwe hamsoort. Leg de geroosterde en afgekoelde asperges op een groene salade. Gebruik in plaats van sesamzaad geroosterde pijnboompitten. -
Geroosterde groene asperges met sesamzaad is een recept van De Virtuele Keuken