1 zak aardappels koopmans (1 1/2 kil; o) 1 zout 6 flinke tenen knoflook 5 theelepel olijfolie (extra vièrge) 1 zakje verse basilicum (15 g) 150 ml melk 1 versgemalenvierseizoenenpepe 4 schaaltjes a inhoud ca. 3 dl Bereiden: Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met weinig water en zout in ca. 15 minuten gaar koken. Knoflooktenen losmaken, niet pellen. In steelpan olie en knoflook ca. S minuten heel zachtjes verwarmen tot knoflook begint te kleuren. Pan van vuur nemen en knoflookteentjes uit olie nemen. 4 Mooie blaadjes basilicum achterhouden voor garnering, restvan basilicum heel fijn hakken. Schaaltjes voorverwarmen. Aardappels afgieten en fijnstampen. 2 Tenen knoflook erboven uitpersen. Knoflookolie en zoveel melk erdoor roeren dat heel smeuïge puree ontstaat. Al roerend nog even goed door warmen en eventueel puree iets laten indikken. Op smaak brengen met zout en peper. Op laatste moment basilicum door puree roeren. Puree in warme schaaltjes scheppen en gameren met teentje gepofte knoflook en blaadje basilicum. Serveren bij gestoofd konijn. Bereiden: ca. 30 minuten Prijs p.p.: ƒ 2,25, €1,00 Bevat per eenpersoonsportie: 380 kilocalorieën eiwit 8 g-vet 13 gkoolhydraten 59 g Bron: Allerhande 11-2001 -
Aardappelpuree met gepofte knoflook is een recept van De Virtuele Keuken