2 vleestomaten 1 kleine ui 2 knoflookteentjes 500 g sperziebonen 1 perssinaasappel 1/2 eetlepel olijfolie 1 zout 1 versgemalen peperVoorbereiding stijd 20-30 minutenVoorbereiding Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes.Pel en snipper de ui en de knoflookteentjes, Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes van ca. 4 cm. Pers de sinaasappel uit.Voorbereiding swijze Verhit de olie in de pan en bak de ui en knoflook ca. 2 minuten. Roer de tomaten en sperziebonen erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat de sperziebonen, afgedekt, ca. 6 minuten zachtjes smoren. Roer het sinaasappelsap door de groenten, breng het al roerende aan de kook en laat het vocht ca. 3 minuten inkoken. Serveertips Lekker bij kip of Quorn! -
Gesmoorde sperziebonen met tomaat en sinaasappel is een recept van De Virtuele Keuken