4 grote aardappels 1 winterpeen 2 uien halve komkommer 3 eieren peterselie knoflook wat olijfolie peper zout hulpmiddelen: rasp snijplank mes anti aanbakpan met deksel kleine wok of koekenpan schaaltje kleine garde. voorbereiding: aardappels grof raspen. winterpeen fijn raspen. komkommer , met schil, in stukjes snijden. ui , klein snijden. de eieren loskloppen en de gesneden/geperste peterselie en knoflook toevoegen met wat peper en zout. wat peper en zout aan de geraspte aardappel toevoegen bereidingswijze: komkommer , peen, knoflook en ui roerbakken in de wok. als de groenten beetgaar zijn wat zout en peper toevoegen en de hittebron uitdoen. dan de anti aanbakpan verwarmen met wat olijfolie. dan de helft van de geraspte aardappels op de bodem verdelen (hittebron verlagen). de groenten verdelen en het mengsel van de eieren erover doen en als laaste de rest van de aardappels verdelen zodat er een mooie koek ontstaat. met behulp van de deksel de koek regelmatig keren todat hij gaar en bruin is.[ongeveer 20 min.] serveren met een frisse salade en voor de liefhebben een karbonade. -