400 gram kipfilet 2 eetlepels olie 2 eetlepels ketjap 1 eetlepel citroensap 2 teentjes knoflook 1 theelepel gemberpoeder ----VOOR DE SAUS---- 3 eetlepels bakgember (of 5 fijngehakte gemb; erbolletjes) 2 1/2 deciliter water 2 eetlepels azijn 2 eetlepels suiker of honing 2 eetlepels ketjap 1 eetlepel maizena 1 satestokjes Snijd de kipfilet In dobbelstenen van 2 cm. Roer de olie, ketjap en het citroensap door elkaar. Voeg de geperste teentjes knoflook en de gemberpoeder toe. Giet de marinade over de kipblokjes. Laat het vlees minstens een half uur marineren. Meng voor de saus in een pannetje gember, water, azijn, suiker en ketjap en verwarm deze totdat de suiker gesmolten is. Maak de maezena aan met 2 eetlepels koud water en bind al roerend de gembersaus ermee. Leg de sateprikkers voor het rijgen even in water zodat ze niet verbranden op de barbecue. Rijg het vlees aan de sateprikkers en rooster ze 10 tot 12 minuten boven de gloeiende houtskool. Keer ze af en toe en bestrijk ze met de marinade. Serveer de gembersaus bij de sate. Meng eventueel 2 eetlepels fijngehakte ongezouten pinda's door de gembersaus. Vervang kipfilet door kalkoenfilet of magere hamlappen. Voedingswarde per persoon: kilocalorieen: 332 Eiwit: 33 g Vet: 9 g Verzadigd vet: 4 g Koolhydraten: 31 g -