300 gram gereinigde broccoli klaarvoor gebr; uik 300 gereinigde bloemkoolroosjes 4 eieren 200 ml room 2 kleine lookteentjes 1 geraspte nootmuskaat 1 peper 1 zout 1 solo culinesse Kook de broccoli en bloemkool elk apart 8 minuten in gezouten kokend water. Giet af en plet twee keer tot puree. Voeg bij elke puree 2 eitjes, losgeklopt met 1 dl room, een geplet klein lookteentje, geraspte nootmuskaat, peper en zout. Smeer vier vuurvaste schaaltjes in met Solo Culinesse. Verdeel er de bloemkoolpuree in, en giet er dan voorzichtig de broccolipuree over. Verwarm de oven voor tot 210 graden Celcius. Zet de schaaltjes in een ovenschotel. Vul de schotel met warm water tot de helft van de hoogte van de potjes en bak 30 minuten in de warme oven. Ontvorm de flans. Dien ze warm op, bij gebraden vlees of gegrilde vis. Je kan ze ook koud opdienen, als voorgerecht met een beetje tomatenvinaigrette. (Bron: Living Kitchen) Recipe by -
Kleine flans van bloemkool en broccoli is een recept van De Virtuele Keuken