60 gram plantaardige bakmargarine 2 teentjes geperste knoflook 1/4 theelepel gehakte verse tijm 1/4 theelepel gehakte verse peterselie 1/4 theelepel gehakte verse salie 3 theelepels witte wijn 1 zout 1 versgemalen zwarte peper 700 gram champignons, schoongemaakt en in v; ieren gesneden 8 halve, doormidden gesneden pistole; tjes 2 eetlepels gehakte bieslook Verhit de margarine in een koekepan. Fruit de knoflook zachtjes. Voeg daarna de kruiden, de wijn, het zout, de peper en de champignons toe en laat alles 10 minuten op laag vuur bakken tot de champignons gaar zijn. Ze mogen echter niet te zacht zijn. Er is een kans dat de champignons veel water loslaten. Je kunt ze daarom het beste van tevoren koken in water met een scheutje citroensap (zodat de kleur behouden blijft). Hierdoor krimpen de champignons ook minder. Verwarm ondertussen de pistoletjes in een matig warme oven en verdeel er daarna de champignons met kruiden over. Bestrooi dan dit alles met de bieslook. Je kunt het geheel ook nog garneren met takjes kruiden, of serveren met schijfjes tomaat. TIP: Gebruik in plaats van gewone champignons, wilde champignons. Deze geven het gerecht een heerlijk volle smaak. -