Kumquat-chutney

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

150 g kumquats 100 g rozijnen 2 appels 1,5 deciliter azijn ,5 theelepel zout 1 theelepel chilipoeder 100 g bruine suiker 1 theelepel gemalen kruidnagel 2 theelepels kaneel Kumquats goed wassen en kroontjes verwijderen. In dunne plakjes snijden en pitjes verwijderen. Rozijnen in een zeef onder heet stromend water afspoelen en laten uitlekken. Appels schillen en schoonmaken. In schijfjes snijden en besprenkelen met 2 eetlepels azijn. In een pannetje doen: kumquats, rozijnen, appels, azijn, 1½ dl water, zout, chilipoeder, bruine suiker, kruidnagel en kaneel. Aan de kook brengen en ca. 15 minuten zachtjes laten koken, af en toe omscheppen. Intussen een goed afsluitbare pot (inhoud ca. 1 liter) met heet water en soda omspoelen. Naspoelen met heet water en op een schone theedoek laten uitdruipen. Kumquatchutney in pot overdoen en afsluiten. Laten afkoelen en in de koelkast bewaren. Lekker bij oosterse gerechten. voedingswaarde : 80 kcal p.p.
-

Kumquat-chutney is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taartjes met duo van pensen en mangochutney
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mangochutney
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept

Hindennootjes in jardinière
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Panna Cotta met aalbessen en kumquat
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Varkensrollade met kumquat-honingsaus
0 min
Bekijk recept
Venkel-Sinaasappelsoep Met Rookvlees En Kumquats
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept