150 g kumquats 100 g rozijnen 2 appels 1,5 deciliter azijn ,5 theelepel zout 1 theelepel chilipoeder 100 g bruine suiker 1 theelepel gemalen kruidnagel 2 theelepels kaneel Kumquats goed wassen en kroontjes verwijderen. In dunne plakjes snijden en pitjes verwijderen. Rozijnen in een zeef onder heet stromend water afspoelen en laten uitlekken. Appels schillen en schoonmaken. In schijfjes snijden en besprenkelen met 2 eetlepels azijn. In een pannetje doen: kumquats, rozijnen, appels, azijn, 1½ dl water, zout, chilipoeder, bruine suiker, kruidnagel en kaneel. Aan de kook brengen en ca. 15 minuten zachtjes laten koken, af en toe omscheppen. Intussen een goed afsluitbare pot (inhoud ca. 1 liter) met heet water en soda omspoelen. Naspoelen met heet water en op een schone theedoek laten uitdruipen. Kumquatchutney in pot overdoen en afsluiten. Laten afkoelen en in de koelkast bewaren. Lekker bij oosterse gerechten. voedingswaarde : 80 kcal p.p. -