400 gram aardappels vitelotte noir (zak a 1; 1/2 kg) 1 (zee)zout 2 eetlepels hazelnoten (zakje a 45 g, baukje) 1 bosuitje 2 takjes selderij 1 eetlepel knoflookazijn (ah) 3 eetlepel olijfolie met truffelaroma (flesje; , monini) 1 versgemalen zwarte peper Bereiden: Aardappels onder stromend water schoon boenen en in plakken van ca.3/4 cm snijden. In pan met weinig water en zout aardappelplakjes in ca. 6 minuten beetgaar koken. Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren. Overdoen op bordje. Bosuitje schoonmaken en in ringetjes snijden. Selderij fijnhakken. In lage schaal azijn, olie, zout en peper tot dressing kloppen. Aardappelplakjes afgieten, ca. 1 minuut laten uitdampen en door dressing scheppen. Hazelnoten, bosui en selderij voorzichtig erdoor scheppen. Serveren bij gebakken eendenborstfilet. Bereiden: ca. 15 minuten Prijs p.p.: f 3,25, €1,40 Bevat per eenpersoonsportie: 375 kilocalorieên eiwit 6 g vet 22 g koolhydraten 39 g -
Lauwwarme aardappelsalade met truffelvinaigrette is een recept van De Virtuele Keuken