250 gram paddestoelen, bv oesterzwammen of; champignons 25 gram boter, in kleine blokjes 2 eetlepels droge sherry, droge vermout of dro; ge witte wijn 1 eetlepel fijngehakte lavas of bladselderij 4 eetlepels magere kwark 1 zeezout 1 versgemalen peper Maak de paddestoelen schoon, halveer grote exemplaren of snijd ze in vieren. Verwijder taaie stelen van oesterzwammen en snijd de hoeden, afhankelijk van het formaat, in 4 of 8 repen. Doe de paddestoelen met de boter, de drank, het grootste deel van de lavas of de selderij en de kwark in een middelgrote magnetronbestendige braadzak. Maak de zakjes losjes dicht en leg ze op een magnetronbestendig bord. Zet 4 minuten op HOOG in de magnetron en keer de zak halverwege de tijd voorzichtig om. Laat 2 minuten nagaren. Kneed de zak voorzichtig om de saus gelijkmatig te verdelen en laat de inhoud daarna in de serveerschaal glijden. Voeg de resterende kruiden toe en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Ook zonder de lavas, die desgewenst kan worden vervangen door selderijblad, zijn deze paddestoelen vol van smaak. Geef ze als bijgerecht of als snack op knoflookbrood. -
Paddestoelen in wijn uit de braadzak is een recept van De Virtuele Keuken