500 gram kipfilet 1 theelepel kerriepoeder 4 lente/bosuitjes 200 gram peultjes 150 gram groene asperges 1 blikje maiskolfjes (180 gr) 75 gram rucola 2 eetlepels roerbakolie of zonnenbloemolie 1 deciliter kippenbouillon zout versgemalen peperVoorbereiding : Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met kerriepoeder. Verdeel de uitjes in schuine stukjes van 2 cm. Haal de peultjes af. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en verdeel ze in stukken van 3 cm. Giet de maiskolfjes af en laat ze goed uitlekken. Snijd de rucola iets kleiner. Kook de peultjes en asperges 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over. Bereiden: Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de kipfilet 5 minuten. Schep de kipblokjes uit de wok. Voeg de uitjes, peultjes en asperges bij het bakvet en bak ze al omscheppend 4 minuten. Meng de maiskolfjes, kipblokjes en bouillon erdoor en verwarm 3 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de rucola vlak voor het serveren door de schotel. Serveersuggestie: Lekker met pasta of gekookte krieltjes. Tip: Vervang kerriepoeder, peper en zout eens door 1 eetlepel currypasta. Voedingswaarde: eiwit 42 g vet 11 g koolhydraten 10 g kcal (KJ) 307 (1289) -