1 bloemkool, in kleine roosjes 2 uien, gesnipperd 2 teentjes knoflook, uitgeperst 1 spaans pepertje, in ringetjes 1 eetl provençaalse kruiden 1/4 l vleesbouillon (van tablet) 1/4 l crème fraiche 150 gr geraspte kaas 1 eetl olie peper en zout Verwarm de oven voor op 200 graden C. Blancheer de bloemkoolroosjes een paar minuten in kokend water met wat zout. Laat ze hierna goed uitlekken. Vet een ovenvaste schaal in. Verhit de olie in een pan en bak de uien, knoflook en Spaanse peper in 5 minuten bruin. Temper de warmtebron. Schep de Provençaalse kruiden erdoor. Breng het op smaak met peper en zout. Leg het uimengsel op de bodem van de ovenvaste schaal en leg hier de bloemkoolroosjes op. Schenk er nu de bouillon bij. Klop de crème fraiche los. Verdeel de crème fraiche over de bloemkool en bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Zet de schaal onafgedekt 20 minuten in de voorverwarmde oven. -