8 grote aardappels 1 melk 1 ei 1 zout 1 peper 1 eetlepel boter 2 preien 1 teen knoflook 2 eetlepels koffieroom 3 hardgekookte eieren 175 gram gekookte ham 2 eetlepels peterselie 1 nootmuskaat 50 gram geraspte belegen kaas 1 eetlepel paneermeelVoorbereiding swijze: verwarm de oven voor op 220 gr maak aardappelpuree van: aardappels schillen ,koken en sptampen. 2 grote aardappels per persoon. maak de gestampte pieper smeuiig door een scheut warme melk en een ei toe te voegen. breng op smaak met zout peper. snijd de schoongemaakte prei in ringen. pers de knoflook uit. verhit de boter en bak de prei en de knoflook zachtjes een minuut of
3. blus af met koffieroom en laat nog een paar minuutjes zachtjes stoven. snijd de eieren in blokjes en de ham fijn. roer de prei eieren ham en fijngeknipte peterselie door de puree en breng op smaak met nootmuskaat. schep de puree in een ingevette ovenschaal en maak met een vork geultjes over de bovenkant van de puree. meng de kaas met het paneermeel. en strooi het mengsel over de puree. zet de schaal in de oven en laat de puree in ongeveer 30 min goudbruin worden. Serveertips: lekker met witlofsalade met appel Dit recept is opgegeven door: bellie -