3 struikjes shanghai paksoi 1 limoen 2 cm verse gemberwortel 3 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook; en chiliaroma 1-2 eetlepels japanse sojasaus 50 g gezouten cashewnoten wok Bereiden Struikjes Shanghai paksoi in ruim water wassen en goed uitslaan. Struikjes in lengte in vieren snijden. Limoen schoonboenen, groene schil eraf raspen en limoen uitpersen. Gember schillen en fijnraspen. In wok olie verhitten en gember bakken tot hij gaat geuren. Paksoi erdoor scheppen en op hoog vuur al omscheppend in ca. 3-4 minuten laten slinken. Limoenrasp, limoensap en sojasaus erdoor scheppen en paksoi nog ca. 1-2 minuten zachtjes verwarmen. Cashewnoten erdoor scheppen en direct opdienen. Serveren met basmatirijst en geroosterde vis of kip. Bevat per eenpersoonsportie energie 175 kCal - eiwit 4 g vet 14 g - koolhydraten 8 g -
Roergebakken paksoi met gember en soja is een recept van De Virtuele Keuken