1 kg spitskool 3 bosuitjes 1 limoen 75 g cashewnoten (ongezouten) 3 eetlepels geraspte kokos 2 eetlepels oosterse roerbakolie 1 eetlepel milde kerriepoeder zout 4 takjes koriander wok Bereiden Spitskool schoonmaken, wassen, de stronk verwijderen en de kool in repen van ca. 1 cm dik snijden. Bosuitjes schoonmaken, wassen en in schuine ringen snijden. Limoen wassen en halveren, helft in 4 plakjes snijden. Cashewnoten grof hakken. In wok cashewnoten en kokos in ca.1 minuut al omscheppend lichtbruin roosteren. Noten en kokos uit pan scheppen. In wok olie verhitten. Kool en kerrie toevoegen en al omscheppend in ca. 5 minuten knapperig roerbakken. Laatste minuut bosui toevoegen en al omscheppend meebakken.Noten en kokos erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en een paar druppels limoensap. Van vuur af koriander boven kool fijnknippen. Garneren metplakjes limoen. Lekker bij couscous en lamskoteletjes. Bevat per eenpersoonsportie energie 265 kCal - eiwit 10 g vet 19 g - koolhydraten 14 g -
Roergebakken spitskool met cashewnoten is een recept van De Virtuele Keuken
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam