Muffins met dille en courgette

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

190 gm bloem 3 theelepels bakpoeder 3/4 eetlepel dillezaadjes 110 gm gesmolten boter 175 gm ricottakaas 2 eetlepels suiker 1/2 theelepel zout 60 ml melk 2 eieren(l) 70 gm fijngehakte courgette verwarm de oven voor tot 200 graden C. Zet op bakplaat papieren vormpjes of vet een muffinblik (12 stuks) inStrooi wat bloem in muffinblik en klop het teveel aan bloem eruit. Meng in grote schaal: bloem, suiker, bakpoeder, zout en dillezaadjee. In kleinere schaal mengen: melk, margarine en eieren. Roer de kaas erdoor en voeg de courgette toe. Roer goed door. Voeg de droge ingredienten toe, roer tot een samenhangend deeg wordt verkregen. Vul vormpjes voor 2/3 met het deegmengsel. Bakken: temp 200 graden voor 20-25 minuten of tot de muffins goudbruin zijn. Uit blik halen en serveren

Muffins met dille en courgette is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Advocaatmuffins
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Muffins met pistachenoten
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Vlindercupcakes
20 min Nagerecht
Bekijk recept