Olijfbrood

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gm meel 1/2 theelepel zout 4 eetlepels olijfolie 25 gm verse gist 1 theelepel suiker 200 ml warm water 150 gm zwarte olijven kleingesneden tip: ik heb er ook nog een aantal fijngesneden gedroogde tomaten aan toegevoegd] Doe meel, zout en 3 el olie in een kom. Meng gist en suiker met 60 ml water. Laat 15 min. staan. Giet gistwater en rest water bij de meel. Kneed het ongeveer 10 min. tot een glad elastisch deeg. Olijven toevoegen en door het deeg kneden. Doe 1 el olie in de kom en wentel de bal deeg er doorheen [om uitdrogen te voorkomen - beetje overdreven hoor - heb ik niet gedaan]. Dek de kom af met een vochtige doek en laat ongeveer 1« uur rijzen op een warme plek. Kneed het deeg nogmaals en maak er vier broodjes van. Leg op bakblik - dek af met vochtige doek - nog 1 uur rijzen. Verwarm de oven op 240 C. Bestrijk broden met water en bak ca. 30 min. Recipe by De meditarrane keuken - C. Roden

Olijfbrood is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Olijfbrood met kaas en pesto
Snack
Bekijk recept
Olijfbrood Met Zongedroogde Tomaten
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Italiaans Olijfbrood
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaat-olijfbrood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Olijfbrood met kaas en pesto
Snack
Bekijk recept
Olijfbrood Met Zongedroogde Tomaten
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Italiaans Olijfbrood
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaat-olijfbrood
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept