250 ml suiker 350 ml rabarber in kleine stukjes 175 ml boter kamer temperatuur 250 ml bruine suiker 4 eieren 6 deciliter tarwebloem 1 theelepel zuiveringszout 1 theelepel bakpoeder 250 ml melk 1 theelepel azijn 1 zakje vanillesuiker 250 ml gemengde noten gehakt Oven voorverwarmen tot 160 graden Celsius. Strooi de suiker over de rabarber en zet het weg. Voeg azijn aan de melk toe en laat het 10 minuten staan. Roer ondertussen de boter met de bruine suiker tot het een romige massa is geworden en klop de eieren erdoor tot het mengsel luchtig is. Meng tarwebloem met zuiveringszout en bakpoeder. Voeg de melk en bloem om en om aan het boter mengsel toe. Roer vanillesuiker, noten en rabarber erdoor. Verdeel het deeg over 2 cakevormen en bak ze ong. 45 minuten tot een uur. Uit de vorm halen en op een rek af laten koelen.