Vloerbrood met oosterse kipsalade

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gm kipfilet 1 grote ui 1 eetlepel tandoorikruiden 2 eetlepels olie 4 stengels bleekselderij 4 bospenen 150 gm griekse yoghurt 2 eetlepels fijngehakte koriander of peterseli; e 1 zout 1 peper 1 bruin rond vloerbrood 4 blaadjes lollo rosso Snijd de kipfilet in reepjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een wok en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de kip en tandoorikruiden erdoor en bak de kipreepjes op hoog vuur in ca. 4 minuten al omscheppend bruin en gaar. Laat ze iets afkoelen. Maak de bleekselderij en wortels schoon en snijd ze in kleine blokjes. Schep de bleekselderij, wortel, Griekse yoghurt en l eetlepel koriander door de kipreepjes. Breng de salade op smaak met zout en peper. Laat de salade minstens een uur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Snijd van de bovenkant van het brood een kap af en hol het brood iets uit. Leg de bladeren lollo rosso in het uitgeholde brood en schep de salade erin. Strooi de rest van de koriander erover. Tip: Serveer de salade eens in harde bruine bolletjes of met reepjes sla in een pitabroodje.

Vloerbrood met oosterse kipsalade is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof-kipsalade
20 min
Bekijk recept
Meergranenwraps met kipsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde biefstuk met salsa verde
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Caldo verde (boerenkoolsoep op z'n Portugees)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amerikaanse BLT-sandwich met reepjes ijsbergsla
15 min
Bekijk recept