Belgische wafels met custard en bramen

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1/2 liter custardvla 100 ml stijfgeslagen slagroom 6 bramen per wafel 1 een plakje sterrevrucht per wafel ----WAFELS---- 300 gm bloem 1/2 liter melk 1 snufje zout 75 gm witte basterdsuiker 100 gm boter 2 eieren 10 gm bakpoeder Klop de boter met de suiker en het zout schuimig. Roer de eieren er één voor één doorheen. Roer de helft van de melk er beetje bij beetje door. Meng het bakpoeder door de bloem en zeef het boven het eimengsel. Spatel de bloem er doorheen en schenk de rest van de melk al roerend bij het beslag. Laat het wafelijzer warm worden, bestrijk het met boter en giet er een laagje deeg in. Sluit ze ijzer en bak de wafels aan beide kanten goudbruin Maak ½ liter custardvla volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de custard afkoelen en spatel er 100 ml stijfgeslagen slagroom door. Schep op elke wafel royaal custard en garneer met 6 bramen en een plakje sterrevrucht. bron : Menu 1993/18 (22 september 1993)

Belgische wafels met custard en bramen is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept
Bramenbavarois met kaneelroom
305 min- Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurt panna cotta met fruit
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Advocaatroom met sinaasappel
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Toastjes met Belgische kaas
10 min Snack
Bekijk recept
Biefstuk met gegrilde ui
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frankfurterspiesen met frites
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met gedroogde tomatentapenade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept