250 gm zilvervliesrijst 1 bakbanaan, geschild, gehalveerd 2 eetlepels olijfolie 1 paksoi, in repen 100 gm taugé 250 gm sperziebonen, gehalveerd 2 eetlepels pindakaas 1 peper 1 zout Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de banaan aan beide kanten goudgeel. Haal uit de pan en laat afkoelen. Verhit de resterende olie in een pan en roerbak de paksoi, taugé, en sperziebonen. Snijd de bakbanaan in kleine stukjes en schep dit door de rijst. Breng de groenten op smaak met peper en zout en schep deze op de rijst. Verwarm de pindakaas en verdun deze met een beetje water. Breng op smaak met peper en zout (of eventueel ketjap en sambal). Schenk de pindasaus over de groenten. voedingswaarde : 380 kcal p.p. voor- bereidingstijd : 5 / 20 minuten bron : Lekker gezond februari / maart 2002
Banaanrijst met groenten en pindasaus is een recept van De Virtuele Keuken