Brioche van een vlaamse bakker

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

25 gm verse gist 1 ei nummer 2 15 gm suiker 200 ml melk 350 gm bloem 1/2 theel zout 60 gm boter 1 kristalsuiker Verbrokkel de gist in een kom en vermeng die met het losgeklopte ei, de suiker en de lauwe melk, tot de gist is opgelost. Werk er dan de bloem en het zout onder (dat gaat makkelijk met de kneedhaken van de mixer of foodproccessor). Werk er dan de zachte boter onder en laat het geheel 10 minuten draaien. Laat het deeg afgedekt met een vochtige doek 1/2 uur rijzen, kneed het dan door tot een rechte vorm en verdeel het in stukken van 50 gr. Knip ze op ‚‚n bolletje na vervolgens kruislings bovenop in en druk in het midden een klein deegbolletje. Bestrijk met losgeklopt ei, bestrooi met kristalsuiker en bak de brioche 12 minuten bij 240 gr. C.

Brioche van een vlaamse bakker is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Optimel kwarktaart van Sonja Bakker
20 min-
Bekijk recept
Fantasiesalade Van Sonja Bakker
0-10 min -
Bekijk recept
Slanke Kwarktaart Van Sonja Bakker
20-30 min -
Bekijk recept
Gebakken Bami Van Alexander Bakker
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brioche (eierbrood)
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Brioche met gepocheerd ei
20 min
Bekijk recept
Wentelteefjes met gemarineerde aardbeien
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brioche met hazelnootpasta en kersen
10 min
Bekijk recept