Challe

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

225 deciliter kokend water 1 paar plukjes saffraan 15 gm verse gist 1 theel vloeibare honing 500 gm ongebleekte bloem 1 theel zout 2 eetlepels plantaardige olie 1 ei losgeroerd 1 voor het glazuur: 1 ei losgeroerd met 2 el water 1 voor de garnering: 1 maanzaad Giet het kokende water over de saffraan en laat afkoelen tot lauw. Zeef de saffraan eruit. Verkruimel de gist in 3 el van het water en roer er de honing door. Laat 5 minuten staan tot zich schuim vormt. Zeef de bloem met het zout in een kom. Voeg het gistmengsel, water, losgeroerd ei en de olie toe. Roer alles tot een zacht deeg. Kneed het circa 8 minuten tot het glad en elastisch is. Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume. Sla het deeg in, druk de luchtbellen eruit en verdeel het in twee stukken: het ene twee keer zo groot als het andere. Vorm van het grote stuk 3 slierten van 30 cm en vlecht deze. Vorm van het kleine stuk 3 slierten van 20 cm en vlecht deze. Leg de kleine vlecht bovenop de grote vlecht. Druk de uiteinden goed tegen elkaar. Plaats het brood op een ingevette bakplaat. Laat het rijzen tot het dubbele volume. Verwarm de oven voor op 200 gr. C. Bestrijk het brood met ei en bestrooi het met maanzaad. Bak het brood 10 minuten, zet de oven op 190 gr. C en bak het brood nog 35 tot 40 minuten.

Challe is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

CHALLE
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Challe
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

CHALLE
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Challe
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept