15 gm verse gist of 1 zakje gedroogde gi; st 1/4 theelepel suiker 375 gm bloem 1 zout 3 eetlepel(s) olijfolie 100 gm gedroogde tomaten op olie, grote g; ehalveerd 1 theelepel rozemarijnblaadjes 1 grof zeezout schenk ong 5 el lauwwarm water in een kommetje en los heirin al roerend de gist en de suiker op ( verwerk droge gist via gebruiksaanwijzing) meng de bloem en het zout in een kom , maak in het midden een kuiltje en schenk hierin het gistmengsel, 1 1/2 el olie en nog 1 1/4 dl lauwwarm water.kneed het mengsel met de hand of met de deeghaken van een mixer tot een samenhangend deeg. leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het nog 10 -15 min stevig door. duw het deeg steeds met de handpalm van voren naar achtern. vorm het deeg tot een bal bestrijk het met olie en leg de bal in een kom. dek de kom af met een vochtige doek of plastic folie en laat het 1 uur rijzen. kneed het deeg nog even door en rol het dan op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne ovale lap van ong 1/2 cm dik. druk de tomaten een beetje in het deeg. leg het brood op de bakplaat en laat het nogmaals. afgedekt met een doek 45 min rijzen. verwarm de oven op 240 graden .druk met de vingers wat extra kuiltjes in het deeg. bestrijk het deeg met olijfolie en strooi er wat rozemarijn en grof zeezout over. bak de faccacia in 20 min lichtbruin en krokant in het midden van de oven. serveer het brood warm of laat het afkoelen. Dit recept is opgegeven door: bellie
Foccacia met gedroogde tomaten en rozemarijn is een recept van De Virtuele Keuken