1 small aubergine, in plakken 1 zout 1 peper 5 eetlepels olijfolie 1 rond boerenbrood (wit of bruin) 125 gm plakjes rauwe ham 1/2 pot geroosterde paprika's 3 tomaten, in plakjes 150 gm mozzarella, in plakjes 15 zwarte olijven, ontpit, in plakjes 25 gm rucola (raketkruid) of spinazie 15 blaadjes basilicum Aubergineplakken met zout en peper bestrooien en in 2 el olie aan beide zijden ± 5 min. bakken. Aubergine laten uitlekken. Uit bovenkant van brood 'deksel' snijden en brood uithollen. Brood vullen met laagjes ham, paprika, aubergine, tomaat, mozzarella, olijven, rucola en basilicum. Vulling met out en peper bestrooien en met 3 el olijfolie besprenkelen. Deksel erop zetten en brood in punten gesneden serveren. voedingswaarde : 180 kcal p.p. bereidingstijd : 30 minuten bron : Tip Culinair special Wereldhapjes