2 teentjes knoflook 500 gm bloem 1/2 theelepel suiker 1 1/2 theelepel zout 1 theelepel oregano 1 zakje gedroogde gist … 7gram 50 ml olijfolie 1 eetlepel vloeibare margarine 2 theelepels rozemarijn Pel de knoflook en hak ze fijn. Zeef de bloem met de suiker en het zout boven een kom. Meng de knoflook, oregano en het gist erdoor. Doe dit alles in de keukenmachine. Verwarm 1/4 liter water tot lauw en schenk het bij de bloem. Meng het deeg in de keukenmachine. Voeg beetje bij beetje de olie toe. Haal het deeg uit de keukenmachine en kneed het nogmaals door. Doe het in een kom en dek het af met plastic folie. Zet de kom in een bak met heet water en laat het deeg op een tochtvrije plaats circa 30 minuten rijzen. Vet een bakplaat in met de margarine. Kneed het deeg nogmaals door en vorm er op de bakplaat een rond of langwerpig brood van circa twee centimeter dik van. Dek het brood af en laat het nog ongeveer 15 minuten narijzen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi het deeg met rozemarijn of kneed het erdoor. Bak het brood in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Je kan dit bijgerecht eten met bijvoorbeeld een lekkere tomatensoep of met rauwe ham. Recipe by Mistermail