Stimp stamp

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg aardappelen 500 g andijvie zout 1/4 l melk 400 g mager gerookte spekblokjes peper 2 el azijn Aardappelen schillen en wassen. Tot gebruik onder water zetten. Van andijvie lelijk blad verwijderen. In heel smalle reepjes snijden. Wassen en in vergiet goed laten uitlekken. In pan met weinig water en zout, aardappelen in ± 20 min. gaarkoken. Intussen in koekenpan spek in ± 10 min. uitbakken. Aardappelen afgieten. Fijnstampen. Al roerende zoveel melk toevoegen tot stevige puree ontstaat. Spek met vet en andijvie erdoor mengen. Op smaak brengen met zout, peper en azijn. Direct opdienen. voedingswaarde : 420 kcal p.p.

Stimp stamp is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Maisstamppot met paprika en boontjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde olijf-aardappelsoesjes
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gelderse stimp-stamp
0 min
Bekijk recept
Stimp stamp
Bekijk recept