Witlof met parmaham en mascarpone uit de oven

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

4 stronken witlof 25 gm boter 250 ml groentebouillon 4 plakken parmaham 75 gm mascarpone 50 gm emmenthaler dunne plakjes 1 zout 1 peper naar smaak 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Maak de lof schoon en hol de pit iets uit van onderen.

2. Smelt in een grote braadpan de boter en sauteer de lof op een lage pit 4 tot 5 minuten. Nu en dan keren, tot de buitenste blaadejs glazig worden.

3. Doe de bouillon erbij met wat zout en peper. Breng alles aan de kook, dek het af en laat het 5 tot 6 minuten zacht pruttelen, tot de lof bijna gaar is.

4. Schep de lof eruit met een schuimspaan. Spreid de plakjes ham uit en leg op elke plak een struikje lof. Rol ze op. Leg de rolletjes naast elkaar in één enkele laag in de ovenschaal.

5. Laat de bouillon pruttelen tot het vocht voor de helft is verdampt. Neem de pan van de pit en roer de mascarpone erdoor. Giet de saus over de lof. Leg de plakjes kaas erop. Zet de lof 15 minuten in de oven, tot de bovenkant goudgeel is en de saus gaat borrelen.

Witlof met parmaham en mascarpone uit de oven is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept