4 stronken witlof 25 gm boter 250 ml groentebouillon 4 plakken parmaham 75 gm mascarpone 50 gm emmenthaler dunne plakjes 1 zout 1 peper naar smaak 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Maak de lof schoon en hol de pit iets uit van onderen.
2. Smelt in een grote braadpan de boter en sauteer de lof op een lage pit 4 tot 5 minuten. Nu en dan keren, tot de buitenste blaadejs glazig worden.
3. Doe de bouillon erbij met wat zout en peper. Breng alles aan de kook, dek het af en laat het 5 tot 6 minuten zacht pruttelen, tot de lof bijna gaar is.
4. Schep de lof eruit met een schuimspaan. Spreid de plakjes ham uit en leg op elke plak een struikje lof. Rol ze op. Leg de rolletjes naast elkaar in één enkele laag in de ovenschaal.
5. Laat de bouillon pruttelen tot het vocht voor de helft is verdampt. Neem de pan van de pit en roer de mascarpone erdoor. Giet de saus over de lof. Leg de plakjes kaas erop. Zet de lof 15 minuten in de oven, tot de bovenkant goudgeel is en de saus gaat borrelen.
Witlof met parmaham en mascarpone uit de oven is een recept van De Virtuele Keuken