Witte bonensoep 2

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

500 gm witte bonen 2 liter water 2 bouillontabletten 4 aardappelen 400 gm runderpoelet 1 blikje tomatenpuree 1 paprikapoeder 1 chilipoeder 1 kruidnagel(poeder) 1 laurier 1 lavas 1 tijm 1 gemalen foelie 1 versgemalen peper 200 gm gehakt 50 gm magere spekblokjes 15 gm boter 2 teentjes knoflook 400 gm gesneden soepgroente 2 tomaten 1 rode paprika 1 bosje selderij Zet de bonen minstens 12 uur in de week in het water met de bouillontabletten. Schil de aardappelen en rasp ze fijn. Voeg ze bij de bonen, evenals het poelet, de tomatenpuree en de kruiderij. Breng dit aan de kook en laat de soep 3 uur zacht trekken. Kruid het gehakt naar smaak en draai er kleine balletjes van. Smelt de boter in een kleine braadpan. Snipper de knoflook fijn en laat die samen met de spekblokjes zachtjes in de boter uitbakken. Pel de tomaten en snijd ze klein. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes. Voeg, nadat de soep is getrokken, de gehaktballetjes, het spek-knoflookmengsel, de tomaten, de paprikablokjes en de soepgroente toe en laat dit alles ongeveer 20 minuten meekoken. Maak de selderij schoon, knip hem klein en voeg die op het laatst aan de soep toe. Roer en warm de soep goed door. Als de soep te dik is geworden, kunt u nog wat water toevoegen.

Witte bonensoep 2 is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept