Zomers paksoistamppot met slavinken

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

300 gm paksoi 3 deciliter melk 40 gm (room-)boter 4 slavinken 1 pak (aardappel-)puree 1 eetlepel paprika (poeder) 1/2 paprika (geel) 1 zout 1 peper 1 nootmuskaat
Voorbereiding
swijze: Wrijf de slavinken in met paprikapoeder. Verhit 25 gram boter in een braadpan en bak de slavinken in circa 5 minuten rondom bruin. Was de paksoi en snij bladeren en stengels in reepjes. Snij de paprika in stukjes. Voeg 1 deciliter water aan de slavinken toe en laat ze in circa 10 minuten zachtjes gaar sudderen. Bereid intussen aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing, maar gebruik 1 deciliter water minder. Schep de paksoi, paprikastukjes en de rest van de boter erdoor en warm de stamppot goed door. Breng op smaak met zout, peper en een snufjes nootmuskaat. Schep de stamppot op twee borden en leg de slavinken erop. Geef de jus erbij.

Zomers paksoistamppot met slavinken is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekoolstamppot
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Slavinken met bietjes, prei en krieltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerstamppot met slavinken
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse bloemkool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zomers stamppotje met jus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomers rucolastamppotje
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wit bio brood, ricotta en frambozen
Bekijk recept
Zomers stoofpotje met gehaktballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept