500 gm linzen 2 liter water 2 blikjes (à 450 gram) tomatenstukje; s 2 tenen knoflook 1 de schil van een halve sinaasappel 2 laurierblaadjes 100 ml olijfolie (plus wat extra) 1 volle theelepel oregano 3 groentebouillonblokjes 1 peper 1 zout naar smaakVoorbereiding : Week de linzen 1 tot 2 uur in het water. Voeg de inhoud van 1 blik tomatenstukjes, 1 deciliter olijfolie en de andere ingrediënten toe en breng alles samen aan de kook. Laat dit geheel op een klein vuurtje garen tot de linzen heel zacht zijn. Verwijder hierna de sinaasappelschil, laurier en knoflook. Voor een meer gebonden soep kunt u de linzen naar believen fijnstampen. Voeg de inhoud van het tweede blik tomatenstukjes toe en breng de soep op smaak met wat zout en peper en eventueel nog een scheutje olijfolie. Als de soep te dik wordt, kunt u er nog wat water bij doen. Serveer de soep met brood. Voor extra pit kunt er stukjes droge worst bij serveren.