Zuurkoolschotel (zoutarm)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

200 gm mager rundvlees 200 gm zuurkool 250 gm aardappelen 2 eetlepels natriumarme tomatenpuree 2 eetlepels ongezouten boter 1 laurierblad 1 peper 1 uipoeder 1 nootmuskaat 1 bonenkruid Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin. Voeg de tomatenpuree toe. Voeg het laurierblad en naar smaak nootmuskaat, peper en uipoeder toe. Voeg 6 dl water toe en laat het geheel zachtjes gaar worden in circa 45 minuten. Voeg op de helft van de kooktijd de zuurkool toe. Kook de geschilde aardappelen apart gaar in water met wat bonenkruid. Schep de gare aardappelen door de schotel. Verwijder het laurierblad alvorens te serveren.

Zuurkoolschotel (zoutarm) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Zoutarm witlofslaatje met een zacht eitje en grijze garnalen
20 min
Bekijk recept
Zalm met groene thee, kokosrijst en misogroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Viskoekjes (zoutarm)
Bekijk recept
Viskoekjes (zoutarm)
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel van Eugénie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met appel en kaneel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept