1 1/2 kg aardappelen (geschild) 60 gm boter 400 gm gehakt 150 gm geraspte kaas 3 eetlepels honing 1 pijpje kaneel 4 theelepels kerriepoeder (milde) 400 ml melk 4 stuks sjalot (fijngesnipperd) 200 gm tutti-frutti 500 gm zuurkool (wijnzuurkool)Voorbereiding swijze 1. Breng de aardappelen en zuurkool in een pan met een water aan de kook. Kook de aardappelen en zuurkool in ca. 25 minuten gaar.
2. Kook ondertussen de tutti-frutti volgens de aanwijzingen op de verpakking met een pijpje kaneel en honing. Snijd het gekookte fruit vervolgens in stukjes.
3. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit vervolgens 20 g boter in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de fijn gesnipperde sjalotjes, tutti-frutti en de kerrie aan het gehakt toe en fruit dit ca. 5 minuten.
4. Verwarm de melk met 40 g boter in een steelpan. Giet de aardappelen en zuurkool boven een kom af en stamp deze met een pureestamper fijn. Voeg beetje bij beetje melk toe tot er een smeuïge stamppot ontstaat.
5. Beboter een ovenschaal en schep hierin de helft van de stamppot, leg hierop het gehaktmengsel, overige stamppot en geraspte kaas. Zet de ovenschaal ca. 15 minuten in de oven op 200°C.
Zuurkoolschotel met kerriegehakt en tutti-frutti is een recept van De Virtuele Keuken