Zuurkoolstamppot

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 kg aardappelen 500 gm zuurkool 400 gm magere speklappen 100 ml melk 1 peper 1 zout De aardappelen schillen en wassen. De zuurkool losmaken met een vork. De zuurkool met de aardappelen opzetten in zoveel water dat de aardappelen net niet onder water staan. (De aardappelen moeten op de zuurkool liggen.) Het geheel gaarkoken in ca. 30 minuten. De speklappen in blokjes snijden en deze in een pan met anti-aanbaklaag zonder boter bakken. Aardappelen en zuurkool als ze gaar zijn door elkaar stampen. Het uitgebakken spek en een beetje van het spekvet toevoegen. De melk erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout.

Zuurkoolstamppot is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Romige zuurkoolstamppot met gerookte zalm
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolkoeken
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Romige zuurkoolstamppot met gerookte zalm
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolkoeken
20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Patrijs met zuurkoolstamppot en mosterdsaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept