2 (tuin)kruiden- of groentenbouillon; tabletten 200 gm penne (dat is pasta) 150 gm peultjes of sugar snaps 1 blikje minimaïskolfjes 200 gm worteltjes 4 tomaten 1 zakje verse soepkruidenmix 1 small (bos)uitje 1 wat verse peterselie 1 zwarte peper 1 olie Los in 1 liter water de 2 bouillontabletten op terwijl je het water aan de kook brengt. Kook hierin de penne beetgaar volgens de verpakking (meestal een minuut of 10). Maak ondertussen de peultjes (sugar snaps) en worteltjes schoon. Snij de wortel in fliepjes. Laat de minimaïs uitlekken. Was de tomaten, snij ze in vieren, verwijder de zaadjes en het vel. Roerbak de groente in olie tot ze beetgaar zijn (ongeveer 5 minuten). Pluk de kruidenblaadjes van de steeltjes en snij deze met de bieslook grof. Doe de groente met de fijngesneden kruiden in de soep wanneer de penne bijna gaar is. Maak op smaak met peper. Lekker met afbakbroodjes. Vul deze voordat je ze in de oven legt met een gehaktmengsel (handig als je nog een restje van gisteren hebt) of met kruidenroomkaas.