200 gm bacon 25 gm boter 500 gm uien 1 eetlepel(s) bruine suiker 2 zakjes aardappelplakjes … 450 g 200 gm mascarpone 1 zout 1 peper 1 snuf tijm 200 gm geraspte comt‚ of gruyère kaas De bacon in reepjes snijden en in de helft van de boter lichtbruin en knapperig bakken, uit de pan scheppen, de rest van de boter en de gesnipperde uien toevoegen en deze regelmatig omscheppend in ca. 15 minuten zacht laten worden. De suiker erdoor roeren. De aardappelplakjes in ca. 5 minuten gaar koken, laten uitlekken en de helft ervan in een ingevette ovenschaal scheppen. Hierover zout, peper en tijm strooien, de helft van de mascarpone erover uitstrijken en met 2 lepels geraspte kaas bestrooien. Hierop de uien scheppen, met 2 lepels kaas bestrooien. Vervolgens de bacon en 2 lepels geraspte kaas erover verdelen en afdekken met de rest van de aardappelplakjes, de mascarpone en de kaas. In een vrij hete oven (200 gr. C) in ca. 30 minuten goudbruin en door en door warm laten worden. Lekker met een groene salade. Variatie: de uien door 750 g gare groene kool met 1 1/2 theelepel komijn vervangen. Hierdoor de helft van de mascarpone scheppen en de rest op de bovenste aardappellaag. De kaas door geraspte, oude Cheddar vervangen.