Antilliaanse bonenschotel

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 ui 2 teentjes knoflook 1 rode paprika 1 tomaat 2 stengels bleekselderij 3 eetlepels olie 50 gm rozijnen 1 bl bruine bonen 4 eetlepels santen 3 eetlepels fijngehakte peterselie 1 zout 1 Tabasco Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika, de tomaat en de bleekselderij schoon en snijd ze in kleine stukjes. Verhit de olie in een ruime pan of wok en fruit hierin de ui met de knoflook in 3 minuten goudgeel en glazig. Voeg de paprika, de tomaat, de bleekselderij en de rozijnen toe en bak alles al omscheppend 5 minuten. Voeg de bonen met het vocht, de santen, 1 dl kokend water en 2 eetlepels peterselie toe, schep het mengsel om en laat de bonen goed heet worden. Breng het gerecht eventueel op smaak met wat zout en een paar druppels Tabasco. Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met de rest van de peterselie. Lekker met veldsla en witte rijst.

Antilliaanse bonenschotel is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse bonenschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde speklappen met bonenschotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonenschotel tomaat-spek
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cayenne-bonenschotel
30 min-
Bekijk recept

Antilliaanse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananas met siroop op Antilliaanse wijze en witte chocolademousse
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Varkenscari op Antilliaanse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Antilliaanse omelet geflambeerd met rum
20 min Nagerecht
Bekijk recept