2 kg aardappelen 1 zout 750 gm gesneden boerenkool 1/2 liter melk 3 eetlepels boter of margarine 1 peper 1 nootmuskaat 150 gm bacon in plakjes 200 gm kaas in plakjes 1 paneermeel Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar in een bodempje water. Was de boerenkool en kook deze in 1,5 dl water met wat zout in 20 minuten gaar. Maak van de gare aardappelen met de melk en de boter of margarine een puree en breng die op smaak met wat nootmuskaat, peper en zout. Leg onder in een ingevette ovenschotel de helft van de boerenkool, daarop de helft van de bacon, daarop de helft van de aardappelpuree en daarop de helft van de kaas. Herhaal dit nog eens en bestrooi de bovenste laag dun met paneermeel. Zet de schotel 15 minuten in een zeer hete oven (225 graden C) of onder de grill, zodat er een bruin korstje wordt gevormd.