Boerenkool met kaas

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 kg aardappelen 1 zout 750 gm gesneden boerenkool 1/2 liter melk 3 eetlepels boter of margarine 1 peper 1 nootmuskaat 150 gm bacon in plakjes 200 gm kaas in plakjes 1 paneermeel Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar in een bodempje water. Was de boerenkool en kook deze in 1,5 dl water met wat zout in 20 minuten gaar. Maak van de gare aardappelen met de melk en de boter of margarine een puree en breng die op smaak met wat nootmuskaat, peper en zout. Leg onder in een ingevette ovenschotel de helft van de boerenkool, daarop de helft van de bacon, daarop de helft van de aardappelpuree en daarop de helft van de kaas. Herhaal dit nog eens en bestrooi de bovenste laag dun met paneermeel. Zet de schotel 15 minuten in een zeer hete oven (225 graden C) of onder de grill, zodat er een bruin korstje wordt gevormd.

Boerenkool met kaas is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpasta met kipsaucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept