500 gm gesneden boerenkool 1 knolselderij 100 ml slagroom 50 gm boter 1 peper en zout 1 rookworst of 1 (runder)braadworst Maak de knolselderij schoon en snijd deze in kleine blokjes. Zet de knolselderij op met water en een beetje zout. Leg hierop de gesneden boerenkool. Breng dit aan de kook en laat dit 20 minuten zachtjes koken. Bak de braadworst aan en laat deze in 20 minuten gaar worden of, indien u rookworst kiest, leg de rookworst in de (plastic) verpakking op de boerenkool en laat deze de laatste 10 minuten meewarmen. Giet hierna het overtollige water af en voeg wat peper, de slagroom en de boter toe. Met een stamper goed door elkaar prakken zodat het een smeuïg geheel wordt. Serveer er naar keuze de braadworst of de rookworst bij. TIP: Als u het lekker vindt kunt u wat magere spekblokjes uitbakken en door de boerenkool scheppen.