750 g aardappels 1 zak panklare boerenkool à 400 g zout 1 magere rookworst (à 250 g, unox) 3/4 l halfvolle melk 1 eetlepel boter of margarine 2 eetlepel azijn 2 eetlepels currygewürzsaus (heinz) peper Aardappels schillen, wassen en in vieren snijden. In een pan doen: 2 dl water, boerenkool, aardappels en zout. Met het deksel op de pan ca. 20 minuten koken. Rookworst uit verpakking nemen en op aardappels leggen. Boerenkool en aardappels in nog ca. 10 minuten gaar koken. Rookworst uit pan nemen. Boerenkool en aardappels afgieten en met een stamper fijnstampen. Al roerende melk en boter toevoegen. Azijn en currygewürzsaus erdoor roeren. Op zacht vuur stamppot weer door en door heet laten worden. Stamppot op smaak brengen met zout en peper. Rookworst in 3 gelijke stukken snijden en erop leggen. Lekker met piccalilly of gemengd tafelzuur.