Boerenkoolstamppot met rookworst

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

750 g aardappels 1 zak panklare boerenkool à 400 g zout 1 magere rookworst (à 250 g, unox) 3/4 l halfvolle melk 1 eetlepel boter of margarine 2 eetlepel azijn 2 eetlepels currygewürzsaus (heinz) peper Aardappels schillen, wassen en in vieren snijden. In een pan doen: 2 dl water, boerenkool, aardappels en zout. Met het deksel op de pan ca. 20 minuten koken. Rookworst uit verpakking nemen en op aardappels leggen. Boerenkool en aardappels in nog ca. 10 minuten gaar koken. Rookworst uit pan nemen. Boerenkool en aardappels afgieten en met een stamper fijnstampen. Al roerende melk en boter toevoegen. Azijn en currygewürzsaus erdoor roeren. Op zacht vuur stamppot weer door en door heet laten worden. Stamppot op smaak brengen met zout en peper. Rookworst in 3 gelijke stukken snijden en erop leggen. Lekker met piccalilly of gemengd tafelzuur.

Boerenkoolstamppot met rookworst is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vijfschaft
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke boerenkoolstamppot
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige boerenkoolstamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept