250 gm kikkererwten uit blik 1 (olijf)olie 1 ui 2 grote rode paprika´s 1 eetlepel paprika poeder 1/2 theelepel komijnzaad, gestampt 500 gm spinazie 3 tenen knoflook (of meer, wie durft) 1 zout 250 gm rauwe chorizo, in dikke plakken en; dan in stukken snijden heerlijk met bruin boerenbrood. knoflook fijnpersen ui fijnhakken van paprika´s zaad en zaadlijsten verwijderen, in ringen snijden 1,5 eetlepel olie verhitten in koekepan. ui fruiten, 5 minuten, op laag vuur, af en toe roeren. chorizo toevoegen, beetje opbakken, 5 minuten. paprika´s 5 minuten meebakken. in andere pan rest van olie verhitten, paprikapoeder en komijnzaadjes erin, knoflook ook, door elkaar roeren. spinazie erbij, blaadjes laten slinken. ui/chorizo/paprika´s toevoegen. kikkererwten uit laten lekken, vocht bewaren. kikkerwten bij spinazie toevoegen. beetje vocht van kikkererwten toevoegen, ongeveer 1 dl. rustig laten pruttelen, eventueel af en toe nog wat kikkererwtenvocht toevoegen. afmaken met zout. heeeeerlijk om met een homp boerenbrood in te soppen.