Plattelands groente potje

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

250 gm kikkererwten uit blik 1 (olijf)olie 1 ui 2 grote rode paprika´s 1 eetlepel paprika poeder 1/2 theelepel komijnzaad, gestampt 500 gm spinazie 3 tenen knoflook (of meer, wie durft) 1 zout 250 gm rauwe chorizo, in dikke plakken en; dan in stukken snijden heerlijk met bruin boerenbrood. knoflook fijnpersen ui fijnhakken van paprika´s zaad en zaadlijsten verwijderen, in ringen snijden 1,5 eetlepel olie verhitten in koekepan. ui fruiten, 5 minuten, op laag vuur, af en toe roeren. chorizo toevoegen, beetje opbakken, 5 minuten. paprika´s 5 minuten meebakken. in andere pan rest van olie verhitten, paprikapoeder en komijnzaadjes erin, knoflook ook, door elkaar roeren. spinazie erbij, blaadjes laten slinken. ui/chorizo/paprika´s toevoegen. kikkererwten uit laten lekken, vocht bewaren. kikkerwten bij spinazie toevoegen. beetje vocht van kikkererwten toevoegen, ongeveer 1 dl. rustig laten pruttelen, eventueel af en toe nog wat kikkererwtenvocht toevoegen. afmaken met zout. heeeeerlijk om met een homp boerenbrood in te soppen.

Plattelands groente potje is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworst & cranberryzuurkool
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lekker potje piccalilly
35 min- Bijgerecht
Bekijk recept